Blog
mei 14

Grip krijgen en houden op een consistente toepassing van je huisstijl?

In samenwerking met onze opdrachtgever HMSHost International hebben wij er voor gezorgd dat alle Global Marketeers, van India tot Rusland en van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland, via onze tailormade Brandportal binnen 2 dagen toegang hebben gekregen tot meer dan 80 InDesign COVID-19 printfiles.

HMSHost International is een wereldwijde  horeca-organisatie. Voornamelijk actief op luchthavens en trein stations. Met zowel zelfontwikkelde concepten als internationale en lokale franchiseconcepten. Hoewel veel concepten in allerlei landen kunnen én worden uitgerold, zorgt HMSHost er altijd voor dat ze zijn toegespitst op culturele en culinaire gastvoorkeuren. HMSHost gelooft in lokale samenwerking en lokale waarde-creatie. En dus werken zij graag samen met lokale partners. Hun unieke ideeën versterken de unieke concepten van HMSHost!

Om het maximale uit je huisstijl te halen is het belangrijk dat iedere medewerker de huisstijl op dezelfde manier toepast. Voor veel organisaties is grip krijgen en houden op een consistente toepassing van de huisstijl een uitdaging. Met de EMP Brandportal kunnen veelgebruikte huisstijldocumenten eenvoudig beschikbaar gesteld worden. Gebruikers kunnen eenvoudig marketing en communicatie middelen downloaden, samenstellen, online ontwerpen, publiceren naar bijvoorbeeld social media of delen met anderen.

Specifiek voor HMSHost Schiphol hebben wij een koppeling tot stand gebracht tussen het datacenter van HMSHost en onze Brandportal. Alle relevante data wordt als XML(of in een ander format) aangeleverd en in ‘no-time’ via onze online InDesign-server omgezet naar de juiste huisstijl en in de verschillende uitingen als schapkaartjes, menukaarten, -borden enzovoort.

Daarnaast breiden wij de Brandportal continue uit met de laatste features en spelen in op de ontwikkelingen in de markt; zo kregen wij het samen met HMSHost Corporate Communications voor elkaar binnen 2 dagen alle Global Marketeers te bereiken en hen de juiste tools aan te leveren om op een consistente manier alle luchthavens waar zij actief zijn te voorzien van consistente Re-Openings signage.