Maatschappelijk verantwoord ondernemen

EMP grafimedia staat voor kwaliteit en scherpe tarieven. Maar een maatschappelijk verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering vinden wij net zo belangrijk. Daaraan geven we vorm op basis van de hieronder benoemde kernwaarden. EMP selecteert zijn leveranciers op een vergelijkbare maatschappelijke betrokkenheid.

Eerlijk zaken doen

– Letten op integriteit
– Bewaken van vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens
– Naleven van (inter)nationale wetten en regelgeving

Milieu en duurzaamheid

– Selectie van leveranciers
– Certificering van leveranciers
– Energieverbruik en groene stroom
– Materiaalkeuze
– Naleven van betreffende wetten en regelgeving

Arbeidsomstandigheden

– Investeren in werknemers
– Veiligheid
– Mensenrechten

Eerlijk zaken doen

EMP voldoet aan de geldende wetten en regelgeving van de landen waar we actief zijn. Naar zowel klanten als leveranciers opereert EMP eerlijk, respectvol en zo transparant mogelijk. Vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens van klanten, leveranciers of derden behandelt EMP zorgvuldig en discreet. Als onafhankelijke organisatie accepteert/geeft EMP geen geschenken van/aan leveranciers, klanten of wie dan ook die de gangbare normen van de grafische industrie overstijgen. EMP ziet zichzelf als onderdeel van de samenleving en is hierbij betrokken door diverse maatschappelijk verantwoorde doelen te ondersteunen.

Milieu en duurzaamheid

Binnen de eigen kantooromgeving werkt EMP met groene stroom. Als inkooporganisatie selecteert en controleert EMP haar leveranciers (mede) op hun milieu- en MVO-beleid. Ook aan transporteurs en logistieke dienstverleners stelt EMP hoge eisen op dit gebied. Jaarlijks sturen EMP leveranciers een schriftelijk verslag van hun milieu- en MVO-beleid op. EMP werkt bij voorkeur met leveranciers die FSC-, Ecolabel- en ISO-gecertificeerd zijn en die zich richten op de reductie van CO2 uitstoot. EMP leeft de wetten en regelgeving op milieugebied in de landen waar we actief zijn zorgvuldig na.

Arbeidsomstandigheden

Voor een optimale bedrijfsvoering en de ontwikkeling van de medewerkers biedt EMP trainingen en carrièreplanning aan. Zowel binnen het eigen bedrijf als bij leveranciers let EMP op het creëren van optimale arbeidsomstandigheden, het naleven van veiligheidsmaatregelen en het toepassen van de rechten van de mens. Van zijn leveranciers verlangt EMP dat zij de wet- en regelgeving op het gebied van personeelsbeleid en veiligheid op de werkvloer naleven. Zodra blijkt dat een leverancier op een van de genoemde terreinen een onverantwoord beleid voert, zal EMP de samenwerking beëindigen.

Kom langs of laat een bericht achter

Neem contact op

EMP grafimedia

Stuur ons een bericht

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Bericht

    Copyright 2022 – EMP GrafimediaAlgemene Leveringsvoorwaarden